Nyhetsbrev

Norske epler og plommer fra Hardanger


Endelig kommer gullet fra Hardanger, nemlig epler og plommer. Vi gleder oss like mye hver sesong til å tilby produktene.   

Discovery epler: (Sesong: September-oktober) En relativt ny eplesort i Norge som er godt likt – ikke minst for sine mange bruksmuligheter, sin gode holdbarhet og friske, deilige smak. Særlig godt til: Spiseeple, i salater og til juice. Unngå varmebehandling. Form og farge: Middels stort, flatrundet eple med gulgrønn bunnfarge og lys rød dekkfarge. Hvitt og sprøtt kjøtt med søt og god aroma.

Prins Epler (Sesong: September-oktober) Prins er en sort som er dyrket på Vestlandet, en så kalt «gammel sort» og det finnes torøde mutanter av sorten; Rød prins og Kronprins. Ikke egnet som lagringseple. Form og farge: Frukten er middels stor, rund avkortet kjegleformet, svært jevn og regelmessig.

Mallard plommer (Sesong: August- september) Mallard er en plomme som er blant favorittene når det gjelder smak. Dette er en engelsk sort, som så dagens lys første gang i 1886, så det er en gammel sort. I Hardanger er dette en av hovedsortene som dyrkes. Lite holdbar for lagring, perfekt plomme å servere på fruktfatet.

Opal plommer (Sesong: August- september) Opal er en av de viktigeste plommesortene vi har. Dette er fordi den er pollinator til så mange andre sorter, og den er god på smak. Den smaker særs godt når den er tremodnet, og steinen løsner uten problem. Tidlig sort, er moden i midten av august.Skulle du ønske noe som ikke er på listen, er det bare å ta kontakt. Vi skaffer det meste!

Du kan bestille dine varer i nettbutikken, på mail firmapost@makestad.no, eller på telefon 55 14 10 10, vi hjelper deg gjerne. Ny bruker av nettbutikken? Ring oss, eller send en mail, så lager vi brukerkonto til deg. Ønsker du plankjøp, hjelper vi deg gjerne med dette også

 Få kampanjene våre direkte på e-post, meld deg på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på nyhetsbrevet